UAE Team Emirates' Tadej Pogačar vinder Paris-Nice samlet

Tadej Pogačar fra UAE Team Emirates vandt etapen, og den samlede titel, da etape 8 Paris - Nice sluttede. Ved prisoverrækkelsen vandt Tadej Pogačar et mesterskab og tre æresBilligt Cykeltøj. Han er den største vinder af denne begivenhed. Tadej Pogačar har tilføjet titelhæder til UAE Team Emirates i år, og hans holdkammerater har også bidraget til titlen.

Konkurrencen på ottende etape er meget hård, og deltagerne skal have en fordel i tide. Siden løbets start har kørerne igangsat breakouts, og breakout-gruppen består af omkring 15 kørere. For at undgå ulykker førte UAE Team Emirates forfølgelsesgruppen til hurtigt at bryde igennem gruppen foran. Og 27 kilometer før målstregen overgik UAE Team Emirates udbrydergruppen, og så lancerede Tadej Pogačar en ny angrebsrunde. Tadej Pogačar mærkede løbets pres, bag ham var gode ryttere som David Gaudu fra Groupama–FDJ og Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma. Men ingen af dem kunne følge med farten fra Tadej Pogačar, som nød spillets konkurrencefølelse.

Selvom David Gaudu og Jonas Vingegaard ikke opgav at passere Tadej Pogačar, var der hul i den sammenlagte tid hos de tre. I sidste ende vandt Tadej Pogačar med succes ottende etape. Den gule UAE Team EmiratesCykeltrøjeer den mest passende farve til ham. Dette er Tadej Pogačars syvende etapemesterskab i 2023-sæsonen, og han er også blevet fokus på podiet. David Gaudu fra Groupama–FDJ blev nummer 2 i Paris-Nice og Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma blev nummer 3.